Domácí příprava filtrované kávy pomocí Chemex a Hario filtrů
Filtrování kávy se v posledních letech stalo důležitou součástí života každého milovníka dobré kávy. V tomto workshopu se zaměříme na jednotlivé postupy a zásady tohoto filtrování. Ukážeme nové trendy a vychytávky v tomto směru a dáme vám spousty typů, které se vám při domácí přípravě budou hodit.
Základ pro Homebaristu: džezva, french press, aero press
Nemáte doma pákovou mašinu? Nevadí, jsou i jiné možnosti, jak si doma skvělou kávu připravit. V tomto workshopu vám ukážeme, jak správně pracovat s konvicí french press, aero filtrem a džezvou. Dozvíte se veškeré know-how, které v tomto směru potřebujete vědět.
Cupping a chutě kávy
Není káva jako káva. Víte, že v kávě můžete najít přes osm set různých chuťových směrů? Proč to tak je a jak je můžeme rozpoznat? Co je to cupping a jak ochutnávají kávu profíci? Jak se v chutích neztratit a jak si to pořádně vychutnat?